Julegeit- festivalen 2016 - Ragneland
Bloggnorge.com // Ragneland
Start blogg

Ragneland

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Julegeit- festivalen 2016

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet Tuesday 29. November , 2016 kl. 19:50

imageDet er advent i Ragneland! I disse dager er vinduene fylt med lys og varme. Tilogmed husveggen har fått et belyst hjerte, for å liksom dokumentere hva slags elskelig vesen som bor der inne.  For et år siden skrev jeg et blogginnlegg som handlet om at det blir jul uansett omstendighetene, og at man selv må forme jula. Jeg elsker fortsatt advent, men jeg vet at jula i år blir litt annerledes enn tidligere.  Når noen og noe blir borte blir det viktig å legge til noe nytt. Tradisjonene blir justert noe, men det er viktig å holde på det gamle. Da gjør jeg det jeg liker best; jeg blander gammelt og nytt!

 

 

image Jeg er ikke så veldig glad i småting, men liker pynt som er funksjonelt og med litt størrelse på. Det må enten være fint, nyttig eller ha affeksjonsverdi. Også elsker jeg svibler! Jeg har minst ti stykker i huset samtidig, som blomstrer på ulike tider og sørger for jevn trigging av migrene.

image

 

Blomsterpotta til mor som før både var skummel og fæl har fått noe nostalgisk over seg. Den passer til huset og har stor retroverdi.

image Bekjente som skal pusse opp setter møbler hos meg. Det passer greit inntil jeg får pusset opp spisestua selv, og ikke har overfylt med møbler. Skapet med dør av hønsenetting gav naturlig plass til juleserviset.

 

image

Trappen har fått nisser, og mopsen er skeptisk.

image

Jeg har bare 38 Norges- glass… De funker knall til belysning! I gangen står det små gaver som besøkende skal få med seg før jul. De er pakket inn i kjempegammelt papir med broderimønster, som jeg fant i sommerens ryddesjau.

 

 

 

 

image Bordet er fra mors barndomshjem og duken lover “faderens fred i julen”. Gyngestolene er fra Voga og bikkja er redd saueskinnet som ligger oppi. Da er det artig å vippe på stolen ved tilfeldig forbipassering…

 

 

 

image Stua har dagseng, som kjent. I min barndoms hvite verden hadde vi julegardiner med nisser på. Disse er blitt sørgelig falmet. De gjør i dag nytten som putetrekk, takket være kollega med husflidshender.

 

image

Dette året har gitt meg mye savn, men også lovnad om mye nytt.  Voksenlivet er oppe og går. Huset utvikler seg med oppussing og byggeplaner. -Og det mye omtalte annekset er fortsatt rotete. Men så er jeg stadig på skattejakt der inne, og finner kjære minner eller ting jeg kan lage noe nytt av. Jeg som blir så sliten av rot klarer nå ikke å kvitte meg med noe før jeg har tenkt hundre ganger. Det håper jeg blir lettere etter hvert, for her er det farlig mye lagringsplass. Jeg har kjøpt alskens ryddebøker, akkurat som om det skal gjøre susen!

 

image

2016 var året hvor jeg bestemte meg for alt jeg ikke skulle eller ville. Jeg skulle ikke være medlem på noe treningssenter og jeg ville ikke ta videreutdanning. Jeg har fått mange innholdsrike timer på annekset, hvor jeg har levd ut min indre bestemor! Adventstiden er min, og advent betyr å vente. Så jeg venter; på energi og sug etter å besøke treningssenteret.

 

 

Annonser

Kommentarer

  1. Wibekke says:

    Så fint du har fått det Ragne, skikkelig julestemning! De små vikingskipene med de bittesmå skjeene er jeg spent på om Leif Erik sitter å salter med mens jeg skriver eller om jeg får se de igjen den 23. Gleder meg til lille julaften :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.