Bloggnorge.com // Ragneland
Start blogg

Ragneland

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Julef…….

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet Friday 4. December , 2015 kl. 21:53

Jeg elsket julen som barn. Jeg hadde den idylliske julefølelsen som kunne melde seg sommer som vinter. Jeg husker at jeg kunne våkne midt i natten etter å ha drømt om nisser. Jeg stod opp og tegnet nissene, for å holde minnet rikt og levende. Julefølelsen har roet seg betraktelig etter utvikling av personlighet gjennom tredve år. Jeg ble en realist, og julen deretter.

Som voksen var det vanskelig å finne den samme julestemningen som jeg en gang hadde. I tillegg oppdaget jeg at det var lett å få seg en nedtur i romjula. Det hele var over! Med bakgrunn i dette har jeg gjort advent til min tid, fordi jeg er ikke så flink til den avslapningsbiten som er påkrevd etterpå. Da vet jeg at “julefaen” ofte kommer, og helst vil jage meg på jobb igjen. Tredje juledag er det slutt og nyttårsaften kan ikke komme fort nok.  Hverdagsmennesket blir rastløs og umulig å  ha med å gjøre. Vil ikke ha mer mandariner. Vil ikke ut. Vil ikke inn.

Julen er koselig, men den er også vanskelig for mange. Ikke alle har gode minner fra jul. Den forsterker gode og dårlige følelser, og kanskje mest de vonde. Forventningene om at alt skal  være så hyggelig, gjør at folk kan føle seg trykket opp etter veggen. I tillegg er det også sånn at det slettes ikke alltid passer at det er jul. Allikevel slipper ingen unna tiden, for julen kommer og går enten du vil eller ikke. Det blir jul selv om du er i dårlig form, selv om noen har gått bort, selv om du er midt i samlivsbrudd og selv om økonomien er havarert. Det blir jul selv  om folk er helt alene. Jeg er heldig som har mine mennesker rundt meg. I år også en fantastisk kjæreste. I flere år var jeg tilhenger av tradisjonen ” single person christmascard”. Dette var ment som et vennlig harselas med de som sendte julekort. Det skal legges til at mine kort har vært mer uskyldig enn eksemplet nedenfor.

image

Erfaringer har lært meg å lage egne tradisjoner knyttet til julehøytiden. En spatur når gavene er handlet inn. Et champagneglass til “Tre nøtter til Askepott”. En tur med sparkstøtting, skrik og skrål. Man kan velge om man vil gjøre slike ting alene eller ta med noen. – Og det blir som det blir. Jeg håper du får en god jul sammen med dine mennesker, men kanskje mest med deg selv. Hvis du ikke klarer det, så kan du prøve på nytt neste år. -Eller lage en julesfest i februar?  Jeg gleder meg, for adventstiden er min!

image

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.