Bloggnorge.com // Ragneland
Start blogg

Ragneland

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Nå stabler hun ved igjen

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet Monday 28. September , 2015 kl. 21:29
Jeg har et religiøst forhold til ved. I dag ventet dette synet meg ved carporten.

Jeg har et hett forhold til ved. Jeg elsker alt med det. Stabling, betaling, bæring, kløyving og kosting. Jeg liker tilogmed støvsugingen som følger med. Jeg liker at det blir så varmt at fluene detter av veggen, og det koster meg ikke en kalori å bære ved daglig. Jeg tror at det er urkvinnen i meg som søker til det primitive. I dag ventet dette synet meg ved carporten. Det er to slags “bur” som inneholder ved i de fleste fasonger. Tilkjørt av min far, etter bestilling. Han dealer ved for meg. 

Ved huggestabben finner jeg hvile og ro. Jeg bor i leilighet og har carport med bod ved siden av mange andre. Jeg tar ikke hensyn til eventuelle døgnrytmer når jeg hugger ved. Jeg registrerer at folk er vare for lyden når de oppsøker bilene sine.

Stablingen startet i dag klokken 08.10. Tyve minutter etterpå startet besøk av naboer som var ute avisen.

Stablingen startet i dag klokken 08.10. Tyve minutter etterpå kom besøk av naboer som var ute etter avisen. Folk liker ved. De klemmer på klubbene, og kommenterer graden av tørrhet. Jeg får anledning til å utveksle tips for opptenning, og forteller fæle historier om rå ved. Klokken 08.45 har jeg oppdaget hvor tregt det er å dra vedkubbene ut gjennom sprinklene på det fordømte “buret”. Det er et skår i arbeidsgleden! Flisene fyker og jeg bærer om meg med ukvemsord. Jeg trøster meg selv med at bare halve tilhengeren tilhører meg, resten skal bror min ha. Vi fordeler nemlig slik hvert år. Broderlig. 

Jeg er lei nå. På vei ut av døra ser jeg en sekk med tomme Pepsi Max- burker som skulle vært returnert til Sverige. Under hviler fagbøker til evig tid.

Jeg er lei nå. Det gikk ikke så smidig som jeg hadde tenkt. På vei ut av døra ser jeg en sekk med tomme Pepsi Max- burker som skulle vært returnert til Sverige. Under hviler fagbøker til evig tid.

Bikkja vil ikke hjelpe til. Men hun må på do.

Bikkja vil ikke hjelpe til. Men hun må på do. Det må jeg også, men jeg har ikke tid. Jeg er snart i bunnen på “buret”. 

På neste tur inn i boden hviler øynene på en gjenstand jeg fikk til tredveårsdagen. Nyttig til å pynte opp i leiligheten med. Den betyr så mye for meg at jeg hang den opp i min kjære vedbod.

På neste tur inn i boden hviler øynene på en gjenstand jeg fikk til tredveårsdagen. Nyttig til å pynte opp i leiligheten med. Den betyr så mye for meg at jeg hang den opp i min kjære vedbod.  Vips så er jeg ferdig med lasset! Det er bare rusk igjen som jeg selvfølgelig soper sammen, og tar vare på til oppfyring. Jeg går inn og tar en kaffe. Ber til høyere makter om at lasset ikke må rase. Fem minutter senere ringer jeg far min. Han er overrasket over hvor fort jeg stablet. Vi får klarhet i at hele lasset er til meg. – Og at han må ha igjen tilhengeren om én time. 

image

Kommentarer

  1. Anne says:

    Takk for bra innlegg om ved. Her vil flere kjenne seg igjen. Noen burde leie ut vedstabler til terapi.

  2. Nina K says:

    Veldig bra innlegg. Du er vedproff! Og skriver så bra om det.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.